Tietosuoja

Henkilötiedot pysyvät aina luottamuksellisina

Käsittelemme henkilökohtaisia tietojasi ehdottoman luottamuksellisesti. Markkinatutkimuskyselyt analysoidaan aina nimettöminä. Kun asiakas kerää markkinatutkimusdatansa kyselyistämme, he saavat vain kokonaisaineistotulokset, eivät koskaan henkilökohtaisia tietojasi.

Noudatamme lain tiukkoja vaatimuksia

Dataa kerätään, prosessoidaan ja käytetään Suomen tietosuojalainsäädännön tiukkojen vaatimusten mukaisesti [https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2018/20181050]. Norstatpanel prosessoi ja käyttää kerättyjä tietoja vain sen verran kuin on tarpeellista markkinatutkimusten suorittamiseen, on lainmukaan sallittua ja sinun määrittelemääsi. Yksittäisten kyselyiden data analysoidaan nimettömässä muodossa. Haluaisimme painottaa, että osoitetietosi (joita tarvitsemme palkkioiden toimittamiseen) pidetään täysin erillään vastauksistasi. Suostumuksesi on vapaaehtoista ja sen voi peruuttaa milloin tahansa. Noudatamme myös ESOMARin (European Society for Opinion and Marketing Research) yleisiä tietosuojasäännöksiä ja oikeudellisia ohjeita. Jos haluat lisätietoja, ole hyvä ja ota yhteyttä meihin sähköpostilla osoitteeseen support tai yhteydenottolomakkeella.

Markkinatutkimus ei ole markkinointia

Tietoa, jota Norstat kerää Norstatpanelin kautta, käytetään kartoittamaan tapoja, asenteita, mielipiteitä ja preferenssejä. Sinua ei koskaan pyydetä ostamaan tuotteita tai palveluita, etkä saa kolmansien osapuolien mainontaa tai yhteydenottoja. Norstatin keräämää henkilötietoa ei paljasteta kolmansille osapuolille, ellet selvästi anna tähän suostumusta.

Minkä tyyppistä henkilötietoa sinusta keräämme, ja miksi

Riippuen siitä mitä tietoa olet antanut meille, tallennamme monia henkilötietoja sinusta kuten nimesi, ikäsi, sukupuolesi, postinumerosi, puhelinnumerosi ja katuosoitteesi.

Ikä, sukupuoli, postinumero ja muut profiilikysymykset auttavat määrittämään mihin kyselyihin lähetämme sinulle kutsuja. Mitä enemmän meillä on taustatietoja sinusta, sitä paremmin voimme kohdistaa kutsuja juuri sinulle.

Kyselyvastauksiasi ei tallenneta profiiliisi.

Kaikki tieto, mitä olemme tallentaneet sinusta, on nähtävillä paneelisivuilla kohdasta Omat sivut.

Jäsenyytesi ja tietojesi käyttö

Norstatpanelin jäsenenä, annat Norstatille oikeuden antaa profiilissasi olevat taustatiedot ja tutkimuksessa antamasi tiedot asiakkaille tilastollisesti prosessoidussa muodossa ja muodossa mikä on anonyymisoitu. Nimeä, postiosoitetta, sähköpostiosoitetta tai muuta henkilötietoa, jolla yksilöitä voidaan tunnistaa, ei anneta eteenpäin asiakkaille ilman suoraa erillistä suostumusta tähän. Norstatpanelim jäsenenenä vastaat niihin tutkimuksiin joihin haluat, silloin kun se sinulle sopii.

Tietoja, jotka olet antanut tietyissä yleisökysymyksissä, ei voi muokata käyttäjätilisi kautta. Kuitenkin, voit nähdä ja halutessasi poistaa kyseiset vastaukset kirjautumalla käyttäjätilillesi.

Varaamme oikeuden, ilmoittamatta, sulkea pois jäsenet, jotka vastaavat tutkimuksiin huonolaatuisesti. Tarkkailemme vastausnopeutta ja avoimia vastauksia. Jäsen menettää kerääntyneet Norstat-kolikot, jos näyttää siltä, että vastaukset ovat niin huonolaatuisia, että niitä ei voi käyttää analyysityöhömme. Paneeliin saa rekisterödä yhden käyttäjätilin tai sähköpostin per henkilö. Tuplatilit, vastaavine Norstat-kolikoineen, poistetaan ilman erillistä ilmoitusta.

Tiedon säilytys

Profiilisi säilytetään niin kauan kuin olet paneelin jäsen. Kun irtisanoudut, poistamme kaiken tiedon sinusta. Kun prosessoimme anonyymejä tietoja, järjestelmämme voi tarvita datatiedostoja, joissa on henkilötietoja, kuten sähköposti, joka mahdollistaa meidän lähettää sinulle kutsu osallistua kyselyyn. Säilytämme tutkimusdatasi sen aikaa, joka on tarpeen täyttämään tässä yksityisyydensuojakäytännössä määritellyt tarkoitukset, kun tarkoitus on täytetty tulemme automaattisesti poistamaan datatiedostot, jotka sisältävät informaatiota, jolla sinut voidaan tunnistaa.

Palkkiot

Kun käytät Norstat-kolikoitasi, voit lunastaa tuotteita, lahjakortteja, koodeja ja tehdä lahjoituksia. Jos päätät vaihtaa Norstat-kolikoita digitaalisiin kuponkeihin, voimme siirtää järjestelmän tuottaman Lunastus ID:n kolmannen osapuolen järjestelmän kauppiaalle. Kauppias säilyttää lokin, jossa on Lunastus ID:si, päivämäärä ja tuote. Jaamme vain tietoa, joka on tarpeen kaupan toteuttamiseksi ja emme koskaan henkilön tunnistavaa dataa.

Evästeet

Eväste on pieni tekstitiedosto, joka tallentaa informaatiota tietokoneellesi. Sitä käytetään monilla nettisivuilla antamaan sinulle pääsy vierailijana erilaisiin ominaisuuksiin, kuten sisäänkirjautumiseen ja muistamaan mitä teit viime kerralla, kun vierailit sivustolla.

Jäsensivustomme evästeet ja kyselyiden evästeet

Käytämme evästeitä hallitsemaan sisäänkirjautumisia sivustollamme ja joissain kyselyistämme tarjotaksemme parempaa palvelua.

Kolmannen osapuolen evästeet

Norstat voi sijoittaa evästeitä asiakkaidemme puolesta, mutta vain jos olet antanut luvan tähän. Nämä evästeet mahdollistavat henkilötietojen ja informaation prosessoinnin, jotka olet antanut vastaamalla kyselyihimme, ja ne toimitetaan asiakkaallemme yhdessä heidän puolestaan laittamamme evästeen kanssa. Asiakas yhdistää tämän tiedon muuhun tietoon, joka heillä on digitaalisesta käyttäytymisestäsi. Tarkoituksena on identifioida kaltaisiasi kohderyhmiä, joihin he voivat kohdistaa markkinointitoimenpiteitä. Näitä markkinointi toimia EI kohdisteta suoraan sinuun. Tämänkin suostumuksen voit perua milloin tahansa kirjautumalla sisään käyttäjätilillesi.

Käyttäjätililläsi sinulla on mahdollisuus katsoa ja muokata listaa kolmansista osapuolista, joille saamme jakaa tietoa. Käyttäjätilisi kautta, sinulla on myös mahdollisuus perua suostumuksesi milloin tahansa. Jos poistat tietoja, muista myös poistaa evästeet selaimestasi.

Google Analytics

Tämä nettisivu käyttää Google Analyticsia, joka on analytiikkapalvelu, jonka tarjoaa Google, Inc. (“Google”). Google Analytics käyttää “evästeitä”, jotka ovat tekstitiedostoja, jotka on sijoitettu tietokoneellesi, auttamaan nettisivua analysoimaan miten käyttäjät käyttävät sivustoa. Evästeen luomaa tietoa sivuston käytöstäsi välitetään ja varastoidaan Googlen toimesta palvelimille Yhdysvaltoihin.

Mikäli IP-anonymisointi aktivoidaan tällä nettisivulla, IP-osoitteesi lyhennetään sen Euroopan Unionin jäsenvaltion tai Euroopan talousalueen sopimuksen osapuolen alueeseen. Vain poikkeustapauksissa koko IP osoite lähetetään ensin Googlen palvelimelle USA:han ja lyhennetään siellä. IP-anonymisointi on aktiivinen tällä sivustolla.

Google käyttää tätä tietoa tämän nettisivun ylläpitäjän puolesta tarkoituksenaan arvioida nettisivun käyttöäsi, kokoamalla raportteja nettisivun aktiivisuudesta nettisivun ylläpitäjille ja tarjoamalla heille muita palveluita, jotka liittyvät nettisivun aktiivisuuteen ja internetin käyttöön.

IP-osoitetta, jonka selaimesi välittää Google Analyticsin sisällä, ei yhdistetä mihinkään muuhun dataan mitä Googlella on hallussa. Voit kieltää evästeiden käytön valitsemalla asiaan kuuluvat asetukset selaimestasi, huomaa kuitenkin, että tehdessäsi tämän et pääse käyttämään sivuston kaikkia ominaisuuksia. Voit myös irtisanoutua Google Analyticsin seurannasta myös tulevaisuuden kannalta, lataamalla ja asentamalla Google Analyticsin irtisanoutumisen selaimen lisäosan nykyiseen selaimeesi: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Google Tag Manager

Google Tag Manager on Googlen tarjoama palvelu. Google Tag Manager on alustan / koodin hallintatyökalu. Työkalu ei kerää mitään henkilötietoja, mutta aiheuttaa muiden tunnisteiden aktivoitumisen, mitkä voivat sisältää tietojasi. Google Tag Manager ei käytä tätä dataa. Jos käytöstä poistaminen tehdään verkkotunnuksen tai evästeen tasolla, se jatkuu kaikkiin seuranta tunnisteisiin joita Google Tag Manager käyttää.

Käyttäjätunnus

Yksilöllinen käyttäjätunnus määrätään jäsenille heti kun syötät yhteystietosi ja hyväksyt nämä käyttöehdot. Tämän käyttäjätunnuksen alle tallennetaan kaikki rekisteröinti tapahtumat. Käyttämällä ja tallentamalla tällaisia käyttäjätunnuksia, voimme jakaa rekisteröintejä kumppaneillemme, kampanjoille ja mainoksille, ja siten mitata niiden pitkäaikaista toimintaa, mikä auttaa meitä jatkuvasti parantamaan suorituskykymme potentiaalia. Suostut käyttäjätunnuksen säilömiseen ja käyttöön.

Norstat ja GDPR

The General Data Protection Regulation (GDPR) on tietosuoja-asetus, jolla Euroopan komissio vahvistaa ja yhdistää yksilön tietosuojaa Euroopan Unionin (EU) sisällä. Se astui voimaan 25. toukokuuta 2018.

GDPR antaa lainvoiman monille terveen järjen tietosuojaidealle, erityisesti yksityisyydensuojan ajatusmaailmasta:

\\ Minimoi henkilökohtaisesti tunnistettavan tiedon kerääminen.
\\ Poista henkilökohtaisesti tunnistettava tieto, joka ei ole enää tarpeellista.
\\ Rajoita pääsy ja turvaa tieto sen koko elinkaaren ajan

Norstat on valmistellut järjestelmiä ja rutiineita GDPR:n käyttöönottamiseksi pitkän aikaa. Norstatin järjestelmät ja rutiinit varmistavat, että data on turvassa sekä GDPR:n vaatimusten että liiketoiminnan suojaamisen kannalta.

Yksityiskohtia koskien GDPR:n artiklaa 13 ja 14

Oikeutesi tiedon kohteena

Sinulla on oikeus nähdä kaikki sinusta tietokantoihimme tallennettu tieto. Norstat tarjoaa kaiken tiedon mitä tarvitaan lailliseen, reiluun ja läpinäkyvään henkilötiedon prosessointiin. Kerromme aina, mihin käytämme tietoa, mitä osia siitä hyödynnämme ja kenen kanssa (jos kenenkään) olemme jakaneet tietosi, tietoa datan säilytysajasta ja mitkä ovat oikeutesi prosessin suhteen. Kuitenkin, oikeutesi nähdä data on rajallinen, kun on kyse historiallisista vastauksista yksittäisiin kyselyihin. Tämä johtuu siitä, että vastaukset on tallennettu pseudonyymisoidussa muodossa ja niitä ei ole liitetty käyttäjätunnukseesi, joten historiallisten vastausten löytäminen vaatii huomattavaa manuaalista prosessointia. Jos tällaisen historiallisen tiedon näkeminen on kuitenkin tärkeää sinulle, sinun tulee tarkentaa mitä dataa tarvitset päästä näkemään.

Tietoja meistä ja tästä yksityisyydensuojasta

Tämä yksityisyydensuojalause käsittelee sitä miten Norstat kerää ja prosessoi sinua koskevaa dataa. Jos sinulla on lisäkysymyksiä prosessoinnista ja tietojesi prosessoinnista, ole hyvä ja ota yhteyttä Tietosuojavastaavaamme, Tone Belsvik.

dpo@norstatgroup.com