Tietosuoja

Henkilötiedot pysyvät aina luottamuksellisina

Käsittelemme henkilökohtaisia tietojasi ehdottoman luottamuksellisesti. Markkinatutkimuskyselyt analysoidaan aina nimettöminä. Asiakkaalle toimitetaan ainoastaan kokonaisaineistotulokset, ei koskaan henkilökohtaisia tietojasi.

Noudatamme lain tiukkoja vaatimuksia

Dataa kerätään, prosessoidaan ja käytetään Suomen tietosuojalainsäädännön tiukkojen vaatimusten mukaisesti [https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2018/20181050]. Norstatpanel prosessoi ja käyttää kerättyjä tietoja vain sen verran kuin on tarpeellista markkinatutkimusten suorittamiseen, on lain mukaan sallittua ja sinun määrittelemääsi. Yksittäisten kyselyiden data analysoidaan nimettömässä muodossa. Osoitetietosi (joita tarvitsemme palkkioiden toimittamiseen) pidetään täysin erillään vastauksistasi. Suostumuksesi on vapaaehtoista ja sen voi peruuttaa milloin tahansa. Noudatamme myös ESOMARin (European Society for Opinion and Marketing Research) yleisiä tietosuojasäännöksiä ja oikeudellisia ohjeita. Jos haluat lisätietoja, ole hyvä ja ota yhteyttä meihin sähköpostilla osoitteeseen [email protected] tai yhteydenottolomakkeella.

Markkinatutkimus ei ole markkinointia

Tietoa, jota Norstat kerää Norstatpanelin kautta, käytetään kartoittamaan tapoja, asenteita, mielipiteitä ja preferenssejä. Sinua ei koskaan pyydetä ostamaan tuotteita tai palveluita, etkä saa kolmansien osapuolien mainontaa tai yhteydenottoja. Norstatin keräämää henkilötietoa ei paljasteta kolmansille osapuolille, ellet selvästi anna tähän suostumusta.

Minkä tyyppistä henkilötietoa sinusta keräämme, ja miksi

Riippuen siitä mitä tietoa olet antanut meille, tallennamme monia henkilötietoja sinusta kuten nimesi, ikäsi, sukupuolesi, postinumerosi, puhelinnumerosi ja katuosoitteesi. 

Ikä, sukupuoli, postinumero ja muut profiilikysymykset auttavat määrittämään mihin kyselyihin lähetämme sinulle kutsuja. Mitä enemmän meillä on taustatietoja sinusta, sitä paremmin voimme kohdistaa kutsuja juuri sinulle. Tilastollisista syistä jaamme sukeltajien sukupuolen satunnaisesti joko naisiin tai miehiin, kun valitsemme kansallisia edustavia kohderyhmiä. 

Kyselyvastauksiasi ei tallenneta profiiliisi. 

Kaikki tieto, mitä olemme tallentaneet sinusta, on nähtävillä paneelisivuilla kohdasta Omat sivut.

Jäsenyytesi ja tietojesi käyttö

Norstatpanelin jäsenenä annat Norstatille oikeuden antaa profiilissasi olevat taustatiedot ja tutkimuksessa antamasi tiedot asiakkaille anonyymisti ja tilastollisesti prosessoidussa muodossa. Nimeä, postiosoitetta, sähköpostiosoitetta tai muuta henkilötietoa, jolla yksilöitä voidaan tunnistaa, ei anneta eteenpäin asiakkaille ilman suoraa erillistä suostumusta tähän. Norstatpanelim jäsenenenä vastaat niihin tutkimuksiin joihin haluat, silloin kun se sinulle sopii. 

Tietoja, jotka olet antanut tietyissä erillistutkimuksissa, ei voi muokata käyttäjätilisi kautta. Kuitenkin, voit nähdä ja halutessasi poistaa kyseiset vastaukset kirjautumalla käyttäjätilillesi. 

Varaamme oikeuden sulkea ilmoittamatta pois jäsenet, jotka vastaavat tutkimuksiin huonolaatuisesti. Tarkkailemme vastausnopeutta ja avoimia vastauksia. Jäsen menettää kerääntyneet Norstat-kolikot, jos näyttää siltä, että vastaukset ovat niin huonolaatuisia, että niitä ei voi käyttää analyyseihin. Paneeliin saa rekisteröidä yhden käyttäjätilin tai sähköpostin per henkilö. Tuplatilit, vastaavine Norstat-kolikoineen, poistetaan ilman erillistä ilmoitusta.

Tiedon säilytys

Profiilisi säilytetään niin kauan kuin olet paneelin jäsen. Kun irtisanoudut, poistamme kaiken tiedon sinusta. Kun prosessoimme anonyymejä tietoja, järjestelmämme voi tarvita datatiedostoja, joissa on henkilötietoja, kuten sähköposti, joka mahdollistaa meidän lähettää sinulle kutsu osallistua kyselyyn. Säilytämme tutkimusdatasi sen aikaa, joka on tarpeen täyttämään tässä yksityisyydensuojakäytännössä määritellyt tarkoitukset, kun tarkoitus on täytetty tulemme automaattisesti poistamaan datatiedostot, jotka sisältävät informaatiota, jolla sinut voidaan tunnistaa.

Palkkiot

Kun käytät Norstat-kolikoitasi, voit lunastaa tuotteita, lahjakortteja, koodeja ja tehdä lahjoituksia. Jos päätät vaihtaa Norstat-kolikoita digitaalisiin kuponkeihin, voimme siirtää järjestelmän tuottaman lunastus-ID:n kolmannen osapuolen järjestelmän kauppiaalle. Kauppias säilyttää lokin, jossa on lunastus-ID:si, päivämäärä ja tuote. Jaamme vain tietoa, joka on tarpeen kaupan toteuttamiseksi ja emme koskaan henkilön tunnistavaa dataa. Kun lunastat Norstat-kolikoita, kirjaamme IP-osoitteesi ylös minimoidaksemme vilpillisiä palkkiolunastuksia.

Evästeet

Eväste on pieni tekstitiedosto, joka tallentaa informaatiota tietokoneellesi. Sitä käytetään monilla nettisivuilla antamaan sinulle pääsy vierailijana erilaisiin ominaisuuksiin, kuten sisäänkirjautumiseen ja muistamaan mitä teit viime kerralla, kun vierailit sivustolla.

Jäsensivustomme evästeet ja kyselyiden evästeet

Käytämme evästeitä hallitsemaan sisäänkirjautumisia sivustollamme ja joissain kyselyistämme tarjotaksemme parempaa palvelua.

Kolmannen osapuolen evästeet

Norstat voi sijoittaa evästeitä asiakkaidemme puolesta, mutta vain jos olet antanut luvan tähän. Nämä evästeet mahdollistavat henkilötietojen ja informaation prosessoinnin, jotka olet antanut vastaamalla kyselyihimme, ja ne toimitetaan asiakkaallemme yhdessä heidän puolestaan laittamamme evästeen kanssa. Asiakas yhdistää tämän tiedon muuhun tietoon, joka heillä on digitaalisesta käyttäytymisestäsi. Tarkoituksena on identifioida kaltaisiasi kohderyhmiä. Näitä markkinointitoimia EI kohdisteta suoraan sinuun. Tämänkin suostumuksen voit perua milloin tahansa kirjautumalla sisään käyttäjätilillesi. 

Käyttäjätililläsi sinulla on mahdollisuus katsoa ja muokata listaa kolmansista osapuolista, joille saamme jakaa tietoa. Käyttäjätilisi kautta sinulla on myös mahdollisuus perua suostumuksesi milloin tahansa. Jos poistat tietoja, muista myös poistaa evästeet selaimestasi.

Web analysis by Matomo

Scope of the processing of personal data

On our website, we use the open source software tool Matomo (formerly PIWIK) to analyze the surfing behavior of our users. The software places a cookie on the user's computer (see above for cookies). If individual pages of our website are accessed, the following data is stored:

  • two bytes of the IP address of the user's accessing network
  • the called up web page
  • the website from which the user has accessed the accessed website (referrer)
  • the sub-pages accessed from the website accessed
  • the duration of stay on the website
  • the frequency with which the website is accessed
  • technical details of the browser such as version number or resolution

The software runs exclusively on the servers of our website. The personal data of users is only stored there. The data will not be passed on to third parties.

The software is set so that the IP addresses are not completely stored, but 2 bytes of the IP address are masked (e.g.: 192.168.xxx.xxx). In this way it is no longer possible to assign the shortened IP address to the calling computer.

Legal basis for the processing of personal data

The legal basis for processing users' personal data is Art. 6 para. 1 lit. f GDPR.

Purpose of data processing

The processing of users' personal data enables us to analyse the surfing behaviour of our users. We are able to compile information about the use of the individual components of our website by evaluating the data obtained. This helps us to continuously improve our website and its user-friendliness. For these purposes, it is also in our legitimate interest to process the data in accordance with Art. 6 para. 1 lit. f GDPR. By anonymizing the IP address, users' interest in protecting their personal data is sufficiently taken into account.

Duration of storage

The data will be deleted as soon as they are no longer needed for our recording purposes. In our case, this is the case after 5 years, as we measure the long-term impact of optimizations of our offer.

Possibility of objection and elimination

Cookies are stored on the user's computer and transmitted to our site. Therefore, you as a user also have full control over the use of cookies. You can deactivate or restrict the transmission of cookies by changing the settings in your Internet browser. Cookies that have already been saved can be deleted at any time. This can also be done automatically. If cookies are deactivated for our website, it may no longer be possible to use all functions of the website in full.

We offer our users on our website the possibility of an opt-out from the analysis procedure. To do this, uncheck the Analysis category in our Cookie banner. In this way, another cookie is placed on your system, which signals to our system not to store the user's data. If the user deletes the corresponding cookie from his own system in the meantime, he must set the opt-out cookie again.

More information about the privacy settings of the Matomo software can be found under the following link: https://matomo.org/docs/privacy/.

Käyttäjätunnus

Yksilöllinen käyttäjätunnus muodostetaan jäsenelle heti kun syötät yhteystietosi ja hyväksyt nämä käyttöehdot. Tämän käyttäjätunnuksen alle tallennetaan kaikki rekisteröintitapahtumat. Suostut käyttäjätunnuksen säilömiseen ja käyttöön.

Norstat ja GDPR

The General Data Protection Regulation (GDPR) on tietosuoja-asetus, jolla Euroopan komissio vahvistaa ja yhdistää yksilön tietosuojaa Euroopan Unionin (EU) sisällä. Se astui voimaan 25. toukokuuta 2018. 

GDPR antaa lainvoiman monille terveen järjen tietosuojaidealle, erityisesti yksityisyydensuojan ajatusmaailmasta: 

\\ Minimoi henkilökohtaisesti tunnistettavan tiedon kerääminen. 
\\ Poista henkilökohtaisesti tunnistettava tieto, joka ei ole enää tarpeellista. 
\\ Rajoita pääsy ja turvaa tieto sen koko elinkaaren ajan 

Norstat on valmistellut järjestelmiä ja rutiineita GDPR:n käyttöönottamiseksi pitkän aikaa. Norstatin järjestelmät ja rutiinit varmistavat, että data on turvassa sekä GDPR:n vaatimusten että liiketoiminnan suojaamisen kannalta. 

Yksityiskohtia koskien GDPR:n artiklaa 13 ja 14

Oikeutesi tiedon kohteena

Sinulla on oikeus nähdä kaikki sinusta tietokantoihimme tallennettu tieto. Norstat tarjoaa kaiken tiedon mitä tarvitaan lailliseen, reiluun ja läpinäkyvään henkilötiedon prosessointiin. Kerromme aina, mihin käytämme tietoa, mitä osia siitä hyödynnämme ja kenen kanssa (jos kenenkään) olemme jakaneet tietosi, tietoa datan säilytysajasta ja mitkä ovat oikeutesi prosessin suhteen. Kuitenkin, oikeutesi nähdä data on rajallinen, kun on kyse historiallisista vastauksista yksittäisiin kyselyihin. Tämä johtuu siitä, että vastaukset on tallennettu pseudonyymisoidussa muodossa ja niitä ei ole liitetty käyttäjätunnukseesi, joten historiallisten vastausten löytäminen vaatii huomattavaa manuaalista prosessointia. Jos tällaisen historiallisen tiedon näkeminen on kuitenkin tärkeää sinulle, sinun tulee tarkentaa mitä dataa tarvitset päästä näkemään.

Tietoja meistä ja tästä yksityisyydensuojasta

Tämä yksityisyydensuojalause käsittelee sitä miten Norstat kerää ja prosessoi sinua koskevaa dataa. Jos sinulla on lisäkysymyksiä prosessoinnista ja tietojesi prosessoinnista, ole hyvä ja ota yhteyttä Tietosuojavastaavaamme, Tone Belsvik. 

[email protected]

Norstat Group AS, Heinäkuu 2022